diumenge, 14 de juny del 2009

15-06-2009 - Existeixen els extraterrestres - Resum Excursió

Avui he fet un descobriment, hi ha extraterretres entre nosaltres, ens envolten, se semblen a nosaltres, fan coses semblants, pero no son iguals a la resta de les persones. Els meus companys d'excursió m'han demostrat que es troben en un altre nivell, molt per sobre de la mitja, molt per sobre del 99% de la població.


La sortida s'ha fet a tres quarts de vuit, i ja han començat les garrotades. Hem sortit aproximadament des d'uns 200 metres d'alçada, al poble francés de Laroque des Alberes, hem pujat fins al cim del Puig Neulos de 1253 metres d'alçada, hem baixat fins al Coll del Oullat, a uns 950 metres, i des d'alla hem continuat baixant fins arribar de nou a Laroque des Alberes. Hem fet un circuit d'uns 16 km de recorregut, amb més de 1000 metres de desnivell en un temps de 2 hores i 35 minuts i principalment per camins de muntanya en molt bon estat però amb certa dificultat tècnica.




Tornant al relat de l'excursió, la pujada ha estat llarga e intensa (més per uns que per uns altres). Per que us feu una idea, hem trigat gairebé 1 hora i 45 minuts fins al cim (per culpa d'un servidor), he estat l'últim. Es podria dir que el 95% del cami era en pujada, amb l'alicient de que els trams més durs es troben cap al final del recorregut. L'excursió semblava un acordió, el grup s'estirava a mida que avançavem, i es recollia quan paravem per fer un reagrupament. En la major part del recorregut hem anat caminat (uns més que d'altres), i en els trams que es podia (depenent del nivell físic de cadacu), es corria.




El recorregut passa per un entorn natural d'una bellessa excepcional, gairebé sempre per dins el bosc, amb un temperatura molt agradable gracies a la seva orientació, vessant nord de la muntanya, i a l'ombre del arbres normalment. En les poques vegades en que hi ha un clar en el bosc, podem gaudir d'unes vistes excepcionals sobre la plana que envolta Perpinyà en la seva vessant orientada al mar, amb unes vistes (en dies clars) que et deixen sense paraules.



Tot el recorregut es troba perfectament senyalitzat per unes marques grogues en els arbres que fan que sigui molt difícil perdres, a part d'estar en un estat de conservació molt bo. Els recursos natural són molt importants, i l'aigüa no ens mancarà. Hi ha fonts pel cami, així com una riera (que es passa en 3 ocasions) que trobem sobretot en la baixada. Des del cim del Puig Neulos només es pot dir que en dies clars la vista et deixa sense paraules... Una muntanya de visita obligada. Ja de tornada al punt d'origen, passem pel Coll del Oullat i des d'allà comencem una baixada constant d'uns 40 minuts que també es fan durs, ja que la baixada ha estat tota l'estona corrent.

Aquesta es una excursió d'aquelles que es disfruten, que es recorden, i que es gaudeixen o es pateixen segons com es facin, i que et deixen grans records i anecdotes pel futur. Penso tornar-la a fer ben aviat. La millor època per fer-la es a la primavera o la tardor. A l'hivern no es tant recomanable ja que la muntanya pot estar més complicada tècnicament parlant (neu, glaç, humitat, etc).

Avui he gaudit d'una excursió excepcional (no em cansaré de repetir-ho) que ha deixat en alguns de nosaltres petits records (agulletes) i grans records també (imatges i sensacions inigualables). Però tambè vull destacar la sensació i el sentiment d'unió que ha envoltat el grup quan hem realitzat aquesta excursió, m'he sentit molt a gust amb els meus companys i amics i aquest es un homenatge al companyerisme que m'han demostrat esperant-me i recolzant-me donant-me anims per a continuar. Sou collonuts, sou físcament i anímicament uns ESTRATERRESTRES!!!


Els protagonistes d'avui hem sigut (d'esquerra de dreta): en David Linares (el guia d'avui), en Pere Urrea (un servidor de vermell), en Robert Baserba, en Jesus Panareda (ajopit), en Didac Cuadros i també el Coco(avui sense pel corria més que mai).


Només vull recordar-vos en darrer punt el de sempre, feu esport.

Us deixo alguns enllaços molt interessants per fer aquesta excursió.

- http://rutes.anglesonline.org/laroca.html


Enllaç fet per en David Linares amb fotos i videos (és un PROFESSIONAL!!!)


- http://www.laroque-des-alberes.fr/


Enllaç oficial del Poble de Laroque des Alberes amb fotos paronamiques, amb 3D, i mapes de rutes.

Fins la propera.